Házi ribizlitorta

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Házi ribizlitorta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 500 gr vaj
  • 500 gr porcukor
  • 4 db tojás
  • 30 dkg liszt és cukor
  • 10 evőkanál meleg víz
  • 1/2 cs sütőpor
  • 500 gr ribizli
  • 10 dkg kristály cukor
  • 1 db tojás.
Recept idők

Elkészítés:

A 4 db tojást, a 30 dkg cukrot és a 10 ek. vizet összekeverem, egészen addig kevergetem, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadom a 30 dkg lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport. Ezután beleteszem a tojásfehérjéből készült habot. Egy evőkanál habot összetörök a tojássárgás-lisztes keverékben - ezzel felpuhítom. A maradékot lassan, óvatosan keverem bele! Ezt a keveréket kerek formában, tűpróbáig sütöm, kb. olyan 30 percig, 180 fokon. Ha kihűl a piskóta, 3 részre vágom a lapot, és elkészítem a krémet!

Krém

500 dkg vajat kikeverek robotgéppel, kb. 500 dkg porcukorral, majd az 500 gr ribizliből kiválogatom a szép fürtöket (kb.10-15-öt). 250 dkg-ot belepasszírozok a krémbe! Belekeverem és megkenem vele a tortát, a rétegek közé beleteszem a fennmaradt 250 dkg-ot, így teszem izgalmassá. A kiválogatott fürtöket a maradék 1 tojásfehérjében megforgatom, majd a kristálycukorban is, és félreteszem 1 éjszakára száradni. A tortát másnap feldíszítem ízlés szerint és tálalom!

Ezt is szeretjük