Házi ribizlitorta

beauty and style
Top olvasott cikkek

Házi ribizlitorta

Hozzávalók 12 személyre:

  • 500 gr vaj
  • 500 gr porcukor
  • 4 db tojás
  • 30 dkg liszt és cukor
  • 10 evőkanál meleg víz
  • 1/2 cs sütőpor
  • 500 gr ribizli
  • 10 dkg kristály cukor
  • 1 db tojás.
Recept idők

Elkészítés:

A 4 db tojást, a 30 dkg cukrot és a 10 ek. vizet összekeverem, egészen addig kevergetem, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadom a 30 dkg lisztet, amibe előzőleg belekevertem a sütőport. Ezután beleteszem a tojásfehérjéből készült habot. Egy evőkanál habot összetörök a tojássárgás-lisztes keverékben - ezzel felpuhítom. A maradékot lassan, óvatosan keverem bele! Ezt a keveréket kerek formában, tűpróbáig sütöm, kb. olyan 30 percig, 180 fokon. Ha kihűl a piskóta, 3 részre vágom a lapot, és elkészítem a krémet!

Krém

500 dkg vajat kikeverek robotgéppel, kb. 500 dkg porcukorral, majd az 500 gr ribizliből kiválogatom a szép fürtöket (kb.10-15-öt). 250 dkg-ot belepasszírozok a krémbe! Belekeverem és megkenem vele a tortát, a rétegek közé beleteszem a fennmaradt 250 dkg-ot, így teszem izgalmassá. A kiválogatott fürtöket a maradék 1 tojásfehérjében megforgatom, majd a kristálycukorban is, és félreteszem 1 éjszakára száradni. A tortát másnap feldíszítem ízlés szerint és tálalom!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük