Sütés nélküli csokoládé

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sütés nélküli csokoládé

Hozzávalók 12 személyre

  • 200 gramm legmagasabb kakaótartalmú csokoládé
  • 250 ml tejszín (zsíros) Kiegészítés: bár én legközelebb kókusztejszínnel fogom kipróbálni
  • 2 teáskanál őrölt kávé
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanál kakaópor ami zsírszegény (nekem most nem volt otthon így karobporral helyettesítettem)
  • 1-2 kiskanál xilit
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • darált kesudió
Recept idők

Elkészítés:

Egy őzgerinc formát béleljünk ki zsírpapírral.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt felmelegítjük, de ne forraljuk fel. Ha felmelegedett a tejszín, akkor rakjuk bele a sót, a xilitet, a kávét, a kakaó- vagy karobport, az 1 evőkanál kókuszreszeléket.
Ha szeretjük, lehet belerakni egy kis citromlevet és vanília aromát is. De ez igazából el is hagyható.

Ezt jól alaposan elkeverjük, és mehet is bele az olvasztott csokoládé.

Jó alaposan összekeverjük, és a már előre kibélelt őzgerinc formába elsimítjuk. Egy kicsit megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle.

A tetejére a darált kesudiót és a kókuszreszeléket tesszük!

Ha ezzel mind kész vagyunk, egy éjszakára mehet a hűtőbe. :) Csak győzzük kivárni!

Másnap szeletekre vágjuk és fogyasztható is!

Jó étvágyat!

1
2
Ezt is szeretjük