Csokis ráncos keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
- Miben különbözik a CC és a BB krém, és miért népszerűbbek az alapozónál? – Minden tudnivaló egy helyen, ami megkönnyíti a választást »
- Meghan Markle ezt a trükköt veti be, hogy kiemelje sötét hajszínét: 6 csodás szín, amit szívesen kombinál öltözékében, hogy elkerülje a komor összhatást »
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »

Top olvasott cikkek
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Egy barátnőmtől kaptam a receptet.
Csokis ráncos keksz
Hozzávalók 6 személyre
- 18 dkg étcsoki
- 4 ek. vaj
- 18 dkg liszt
- fél tk. sütőpor
- fél tk. só
- 2 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
A feldarabolt csokit és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. Amíg elkészítjük a tészta többi hozzávalóját, hűlni hagyjuk. A lisztet sóval és sütőporral összekeverjük.
A tojásokat kemény habbá verjük, hozzáadjuk a csokis keveréket, a vaníliát, végül - már nem géppel, hanem fakanállal- a lisztes hozzávalókat. Tegyük hűtőbe pihentetni 2 órán át, majd formázzunk golyókat, kb. 3 centiseket, és kissé lapítsuk el (nem kell nagyon), majd forgassuk a porcukorba. Kb. 15 percig süssük 160 fokon.

Még több recept