Csokis ráncos keksz
Egy barátnőmtől kaptam a receptet.
Csokis ráncos keksz
Hozzávalók 6 személyre
- 18 dkg étcsoki
- 4 ek. vaj
- 18 dkg liszt
- fél tk. sütőpor
- fél tk. só
- 2 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
A feldarabolt csokit és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. Amíg elkészítjük a tészta többi hozzávalóját, hűlni hagyjuk. A lisztet sóval és sütőporral összekeverjük.
A tojásokat kemény habbá verjük, hozzáadjuk a csokis keveréket, a vaníliát, végül - már nem géppel, hanem fakanállal- a lisztes hozzávalókat. Tegyük hűtőbe pihentetni 2 órán át, majd formázzunk golyókat, kb. 3 centiseket, és kissé lapítsuk el (nem kell nagyon), majd forgassuk a porcukorba. Kb. 15 percig süssük 160 fokon.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept