Mini bagett
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »
- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »
- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
Mini bagett
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 1 lapos kk sütőpor
- 15 g élesztő
- 2-3 ek tejföl
- 2 kk só
- 1 kk cukor
- 1 tojásfehérje
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt a 2 dl tejben, hozzáadjuk a cukrot és egy kis lisztet, meleg helyre tesszük. (Én egy kisebb lábosban forró vizet rakok, egy tányérral lefedem, és arra helyezem az élesztős tálat.) Kimérjük a többi hozzávalót, és egy tálba helyezzük. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a többi alapanyaghoz, és jól összegyúrjuk. Ha ragadna, lisztet lehet hozzá adni. 1 órára félrerakjuk pihentetni a lábosra, amelyben a forró víz van. 1 óra leteltével 8-ba vágjuk a tésztát, miután még egyszer meggyúrtuk. Baguette formákat készítünk, és egy kiolajozott sütőlapra helyezzük. 100 fokon 30 percig még kelesztjük, tojásfehérjével vagy vízzel megkenegetjük. 150 fokon 10 percig 180 fokon pedig újabb 10 percig sütjük, míg piros nem lesz.
Még több recept