Hűvös csokisokk
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Utálok a tűzhely mellett ácsorogni, de ezért megérte! A végeredmény egy igazi, tömör csokisokk lett!
Hűvös csokisokk
Hozzávalók 4 személyre
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál cukor
- 2 tábla étcsokoládé
- 0,5 liter tejszín
Elkészítés:
Keverj habosra a 4 tojás sárgáját a cukorral. Egy lábasba öntsd bele a tejszínt, majd kockázd bele a csokoládét és add hozzá a kikevert tojássárgát. Lassú tűzön kezdd el melegíteni (12/4-5 fokozaton) és folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg el nem kezd forrni, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázz, ha forrni kezd, akkor összeugorhat és oda az egész. Amint megsűrűsödött, vedd le a tűzhelyről, kavargassad még egy kicsit és várd meg míg kihűl, majd tedd be pár órára a hűtőszekrénybe. Végül, negyed óránként turmixold át óvatosan, a szünetekben tedd vissza a fridzsiderbe, a legvégén pedig tedd dobozba és irány a fagyasztó! Akinek van fagyigépe, az az utolsó kevergetős fázis helyett a fagylaltgépet használja. Pár óra hűtést követően tálalható!



Még több recept