Hűvös csokisokk

beauty and style
Top olvasott cikkek

Utálok a tűzhely mellett ácsorogni, de ezért megérte! A végeredmény egy igazi, tömör csokisokk lett!

Hűvös csokisokk

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 tojássárgája
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 0,5 liter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Keverj habosra a 4 tojás sárgáját a cukorral. Egy lábasba öntsd bele a tejszínt, majd kockázd bele a csokoládét és add hozzá a kikevert tojássárgát. Lassú tűzön kezdd el melegíteni (12/4-5 fokozaton) és folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg el nem kezd forrni, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázz, ha forrni kezd, akkor összeugorhat és oda az egész. Amint megsűrűsödött, vedd le a tűzhelyről, kavargassad még egy kicsit és várd meg míg kihűl, majd tedd be pár órára a hűtőszekrénybe. Végül, negyed óránként turmixold át óvatosan, a szünetekben tedd vissza a fridzsiderbe, a legvégén pedig tedd dobozba és irány a fagyasztó! Akinek van fagyigépe, az az utolsó kevergetős fázis helyett a fagylaltgépet használja. Pár óra hűtést követően tálalható!

1
2
3
Ezt is szeretjük