Meggyes-barackos piskóta
Meggyes-barackos piskóta
Hozzávalók 6 személyre
- 3 tojás
- 3 ek cukor (csapott)
- 3 ek liszt (púpozott)
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 nagy marék magozott meggy
- 2 őszibarack
Elkészítés:
Először verjük fel fehérjét. (Ha teszünk hozzá egy csipet sót, keményebb habot tudunk verni.) A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet, végül pedig nagyon óvatosan a fehérjét is. Kizsírozott tepsibe tegyük a tésztát, majd a tetejére szórjuk a megmosott gyümölcsöt ( a barackot daraboljuk el), és 180 fokon, kb. 25-30 percig süssük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept