Fűszervajas csirkecom
Általában úgy főzök, hogy egy-egy receptújságban látott, vagy valahol látott/hallott ételt a saját ízlésemre formálok:)
Fűszervajas csirkecom
Hozzávalók 2 személyre
- személyenként 1 csirkecomb
- 10 dkg vaj
- friss kakukkfű
- 1 fej vöröshagyma
- fél citrom leve
Elkészítés:
A csirkecombot nem boltban veszem, hanem egy kistermelőtől (reggel még kapirgál a csirke, amikor délután elhozom), de az állatot megnyúzzák, ezért nincs bőre:)
Egy fej hagymát felkarikázok, a tepsi aljára fektetem, majd ráteszem a két combot. Kikeverem a vajat: vaj, ízlés szerint kakukkfű, citromlé és só. Ezzel bekenem a combokat mind a két oldalon. Beteszem a sütőbe, kb. 45 perc alatt sül meg. Félidőnél megfordítom és időnként meglocsolom. Köretként mehet hozzá rizs, zöldséges bulgur vagy krumplipüré.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept