Charlotte

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Két piskótatekercshez

  • 12 db tojás
  • 36 dkg (finom szemcséjű) kristálycukor
  • 36 dkg liszt
  • 1 üveg baracklekvár
  • 1 csipet só

Gömbölyű csokis piskóta 3 tojásból

  • 3 db tojás
  • 9 dkg (finom szemcséjű) kristálycukor
  • 9 dkg liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 csipet só
  • A krémhez
  • 5 ek. cukor
  • 1 dl víz
  • 0.5 liter tejszín
  • ízlés szerint gyümölcs
  • (A díszítéshez szebb darabokat válogassunk)
Recept idők

Elkészítés:

Két piskótatekercset sütünk, lekvárral megkenjük. Egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk, és körberakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel (kb. 1.5-2 cm-es szeletekre vágjuk).
Gömbölyű csokis piskótát sütünk 3 tojásból (egy kisebb lábasban) a tál méretéhez mérten, mert bele kell a közepébe férnie.
Öt evőkanál cukrot 1 dl vízzel sűrűre főzünk, majd langyosra hűtjük. 0.5 literes lehűtött tejszínt felverünk, és hozzákeverjük a cukoroldatot, együtt keményre verjük. A díszítéshez tegyünk félre a habból, a többibe - ízlés szerint - apró kockára vágott gyümölcsöt keverünk.
A csokis piskótát kettévágjuk és betöltjük habbal. A piskótatekercseket vastagon megkenjük a gyümölcsös habbal, és a kis tortát belehelyezzük a közepébe. Habbal kitöltjük a formát.
A tetejére vékony piskótát sütünk méretre vágva, jól rányomkodjuk, folpackkal letakarjuk és legalább 6 óráig hűtőbe tesszük. Tálcára borítjuk a tortát és díszítjük.

Ezt is szeretjük