Mangós tápióka

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy külföldi blog oldalán találtam a receptet, amikor a csodás sárkány gyümölcs után kutakodtam. :)

Mangós tápióka

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 db sárga húsú mangó
  • 1 csésze kókusztej
  • 3/4 csésze hidegvíz
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 kaffir lime levél (vagy darabka lime héj)
  • 1 pomelo vagy grapefruit
  • 3/4 csésze tápióka gyöngy
  • 1 sárkány gyümölcs/ pitaja (opcionális)
  • friss menta levelek
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI RECEPTEK
Ha a mangó elég érett és puha, akkor nincs más dolgunk, mint meghámozzuk és feldarabolunk belőle hármat, tegyük egy nagyobb edénybe a kókusztejjel és turmixoljuk krémesre.
A vizet a cukorral és a lime héjával forraljuk sziruppá. Majd hagyjuk hűlni 15 percet, és végül vegyük ki a héjdarabot.
Turmixoljuk össze a kapott szirup felét a mangós keverékkel és kóstoljuk meg, elég édes-e, ha nem, addig adagoljuk a maradék szirupot, míg el nem érjük a kívánt édességet.
Ha szükséges, szűrjük át a keveréket, hogy a fás részeket eltávolítsuk és tegyük hűtőbe, míg a tápiókát megfőzzük, a zacskón leírtak szerint.
Itt az eredeti recept azt írja, hűtsük le folyóvíz alatt, a megfőtt tápiókát, de ezt nem tudom hogyan kellett volna, mert nekem a gyöngyök zöme szétfőtt, kiengedve magából a keményítőt, így én ezt a lépést kihagytam.
Végül, ha minden kellően lehűlt, jól keverjük össze a mangós krémet a megfőtt tápiókával (én végül, csak a felét adtam hozzá; a maradékba pedig beleolvasztottam egy tábla étcsokit és 2-3 ek cukrot pluszban, majd poharakba kanalazva lehűtöttem és másnapra is megvolt a desszert. :) ), majd tálaljuk a maradék hámozott, kockázott mangóval, grapefruit darabokkal és pitajával; megdíszítve néhány mentalevéllel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük