Gombás sertéscomb
Gombás sertéscomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg sertéscomb
- 6-8 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 dkg rizs
- só
- bors
Elkészítés:
Kisebb szeletekre felvágjuk a sertéscombot, a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd olajon kifehérítjük, felöntjük vízzel, majd megpároljuk. Míg a hús párolódik, elkészíthetjük a gombát és a rizst is felrakhatjuk. Rizs helyett bármilyen köretet választhatunk.A gombát vékony szeletekre vágjuk, de lehet ízlés szerint is vágni.
Feldaraboljuk a hagymát, nagyobb szálakra, a hagyma mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk. Olajon felrakjuk a hagymát, megpirítjuk, majd a gombákat hozzáadjuk, és puhára főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, a gomba levét elforraljuk, majd annyi vizet adjuk hozzá, amitől jó szaftos lesz. Eközben a húsok is megpuhultak.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept