Meggyes piskóta
Meggyes piskóta
Hozzávalók 4 személyre
- fél kg meggy
- 5 tojás
- 30 dkg porcukor (kristályból kicsit kevesebb, 27 dkg)
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
Elkészítés:
Először mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. Mérjük ki a tészta hozzávalóit, a sütőport keverjük el a lisztben. Verjük fel a tojásfehérjét, kemény habot kell kapnunk. A tojássárgáját keverjük ki alaposan a cukorral, a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a vizet majd keverjük hozzá az olajat. Óvatosan tegyük hozzá a fehérjét, a végén pedig a lisztes-sütőporos keveréket. Kb. fél órán át kell sütni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept