Emeletes álom

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • _Az alaphoz_
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 12 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • kb. 1,5 dl tej
  • _A túrós krémhez_
  • fél kg túró
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl habtejszín

A pudingos krémhez

  • 1 csomag (főzős) vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma

A tetejére

  • 3 dl habtejszín
  • másfél csapott evőkanál porcukor
  • 1 zacskó habfixáló
  • kb. fél kg idénygyümölcs (eper, málna, cseresznye, őszibarack...)
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a darált kekszet morzsoljuk el a vajjal és a porcukorral, majd annyi tejjel gyúrjuk össze, amennyivel egy nem morzsalékos, hanem összeálló, könnyen formázható masszát kapunk. Ezt nyomkodjuk egy közepes méretű tepsi aljába.

A túrós krémhez a túrót törjük át villával, majd a többi hozzávalóval. Jól keverjük össze, és kenjük rá a kekszes alapra.

A pudingos krémhez a pudingot főzzük meg a hagyományos módon. (A pudingport borítsuk bele egy kisebb lábosba, keverjük el 8 evőkanál tejjel csomómentesre. Majd öntsük hozzá a többi tejet, a cukrot és a vanília aromát is. Alacsony láng felett, állandóan kevergetve sűrítsük be.) Hűtsük langyosra és terítsük szét a túrós krémen.

Végezetül a habtejszínt keverjük el a porcukorral és a habfixálóval csomómentesre. Verjük az egészet kemény habbá, majd vonjuk be vele az édesség tetejét. Az elkészült süti tetejét rakosgassuk ki a megmosott gyümölccsel.

A kész desszertet tegyük hűtőbe! Jól lehűtve, nagyobb kockákra vágva (mert a kisebb úgysem lesz elég:)) fogyasszuk!

Ezt is szeretjük