Peáge-i pulykacomb

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dél-Európában nyaraltam, ott készítették ezt az ételt, én pedig elkértem a receptet. Finom, könnyű étel.

Peáge-i pulykacomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 dl olívaolaj
  • 1-2 e.k.citromlé
  • friss kakukkfű
  • rozmaring
  • 1-1 db kisebb, zöld és piros kockázott kaliforniai paprika 10-15 szem kimagozott fekete olívabogyó
  • 300g apró kockára vágott pulyka felsőcomb
  • 5 vaj 3 cikk fej fokhagyma
  • bors
  • 1 dl száraz fehér bor
Recept idők

Elkészítés:

1. A pác hozzávalóit jól összekavarjuk és a hűtőszekrényben 1-2 napig érleljük.

2. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a húst és pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.

3. Sózzuk, borsozzuk,lefedjük és készre pároljuk vigyázva, hogy le ne égessük. Ha szükséges 1 dl száraz fehér borral főzzük tovább,amíg a hús megpuhul.

4. Utoljára hozzáadjuk a fokhagymát, amivel még 1-2 percig sütjük.

5. A tűzről levéve fedő alatt érleljük az ízeket, majd főtt rizzsel, petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük