Peáge-i pulykacomb
Dél-Európában nyaraltam, ott készítették ezt az ételt, én pedig elkértem a receptet. Finom, könnyű étel.
Peáge-i pulykacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1 dl olívaolaj
- 1-2 e.k.citromlé
- friss kakukkfű
- rozmaring
- 1-1 db kisebb, zöld és piros kockázott kaliforniai paprika 10-15 szem kimagozott fekete olívabogyó
- 300g apró kockára vágott pulyka felsőcomb
- 5 vaj 3 cikk fej fokhagyma
- só
- bors
- 1 dl száraz fehér bor
Elkészítés:
1. A pác hozzávalóit jól összekavarjuk és a hűtőszekrényben 1-2 napig érleljük.
2. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a húst és pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.
3. Sózzuk, borsozzuk,lefedjük és készre pároljuk vigyázva, hogy le ne égessük. Ha szükséges 1 dl száraz fehér borral főzzük tovább,amíg a hús megpuhul.
4. Utoljára hozzáadjuk a fokhagymát, amivel még 1-2 percig sütjük.
5. A tűzről levéve fedő alatt érleljük az ízeket, majd főtt rizzsel, petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept