Sörös marharagu puliszkával

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 80 dkg marhahús (comb, lábszár, lapocka, mindegy, nálam most comb)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zeller
  • hámozott paradicsom (konzerv vagy 4 db paradicsom)
  • 1 doboz barna sör
  • bors
  • rozmaring
  • borsikafű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 babérlevél
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl kukoricadara
  • 1 liter víz
  • só, alufólia és olaj - a feltekeréshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk nagyobb darabokra. A zöldségeket tisztítás után karikázzuk vastagabb szeletekre. A húst kockázzuk fel, és egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon süssük körbe (amíg minden oldala barna lesz), sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a hagymát. Pirítsuk 4-5 percig, majd tegyük bele a többi zöldséget és a többi fűszert is (kivéve a petrezselyemzöldet, ezt később fogjuk felhasználni). Ezután szórjuk meg a liszttel, mellyel további 2-3 percig pirítsuk. Majd az egészet öntsük fel a sörrel és a paradicsommal v konzervvel.

Alacsony lángon, félig lefedve, főzzük puhára a húst. Főzés közben néha ellenőrizzük a folyadék mennyiségét. Ha szükséges, pótoljuk (vízzel vagy sörrel), nehogy leégjen a ragu.

A puliszkához forraljuk fel a vizet a sóval, és a lobogó vízbe borítsuk bele a darát. Folyamatosan kevergetve, főzzük puhára (kb. 4-5 perc, ennyi idő alatt a dara magába szívja a vizet). Ellenőrizzük, hogy elég sós-e, majd zárjuk el alatta a gázt. Hagyjuk kicsit hűlni.

Közben egy nagyobb alufóliadarabot terítsünk ki, kenjük meg vékonyan olajjal és kenjük rá a puliszkát. Ha nagyon folyós lenne, várjunk pár percet, hogy hűljön és dermedjen. Majd szorosan tekerjük fel a fólia segítségével (mint a bejglit) és hagyjuk teljesen kihűlni.

A megpuhult húshoz keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és egy utolsót forraljunk rajta.

Az elkészült ragut az ujjnyi szeletekre vágott puliszkatekerccsel tálaljuk. Szórjuk még meg kevés aprított petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük