Sörös marharagu puliszkával

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sörös marharagu puliszkával

Hozzávalók 6 személyre:

  • 80 dkg marhahús (comb, lábszár, lapocka, mindegy, nálam most comb)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zeller
  • hámozott paradicsom (konzerv vagy 4 db paradicsom)
  • 1 doboz barna sör
  • bors
  • rozmaring
  • borsikafű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 babérlevél
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl kukoricadara
  • 1 liter víz
  • só, alufólia és olaj - a feltekeréshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk nagyobb darabokra. A zöldségeket tisztítás után karikázzuk vastagabb szeletekre. A húst kockázzuk fel, és egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon süssük körbe (amíg minden oldala barna lesz), sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a hagymát. Pirítsuk 4-5 percig, majd tegyük bele a többi zöldséget és a többi fűszert is (kivéve a petrezselyemzöldet, ezt később fogjuk felhasználni). Ezután szórjuk meg a liszttel, mellyel további 2-3 percig pirítsuk. Majd az egészet öntsük fel a sörrel és a paradicsommal v konzervvel.

Alacsony lángon, félig lefedve, főzzük puhára a húst. Főzés közben néha ellenőrizzük a folyadék mennyiségét. Ha szükséges, pótoljuk (vízzel vagy sörrel), nehogy leégjen a ragu.

A puliszkához forraljuk fel a vizet a sóval, és a lobogó vízbe borítsuk bele a darát. Folyamatosan kevergetve, főzzük puhára (kb. 4-5 perc, ennyi idő alatt a dara magába szívja a vizet). Ellenőrizzük, hogy elég sós-e, majd zárjuk el alatta a gázt. Hagyjuk kicsit hűlni.

Közben egy nagyobb alufóliadarabot terítsünk ki, kenjük meg vékonyan olajjal és kenjük rá a puliszkát. Ha nagyon folyós lenne, várjunk pár percet, hogy hűljön és dermedjen. Majd szorosan tekerjük fel a fólia segítségével (mint a bejglit) és hagyjuk teljesen kihűlni.

A megpuhult húshoz keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és egy utolsót forraljunk rajta.

Az elkészült ragut az ujjnyi szeletekre vágott puliszkatekerccsel tálaljuk. Szórjuk még meg kevés aprított petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük