no

Sörös marharagu puliszkával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sörös marharagu puliszkával

Hozzávalók 6 személyre

  • 80 dkg marhahús (comb, lábszár, lapocka, mindegy, nálam most comb)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zeller
  • hámozott paradicsom (konzerv vagy 4 db paradicsom)
  • 1 doboz barna sör
  • bors
  • rozmaring
  • borsikafű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 babérlevél
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl kukoricadara
  • 1 liter víz
  • só, alufólia és olaj - a feltekeréshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk nagyobb darabokra. A zöldségeket tisztítás után karikázzuk vastagabb szeletekre. A húst kockázzuk fel, és egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon süssük körbe (amíg minden oldala barna lesz), sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a hagymát. Pirítsuk 4-5 percig, majd tegyük bele a többi zöldséget és a többi fűszert is (kivéve a petrezselyemzöldet, ezt később fogjuk felhasználni). Ezután szórjuk meg a liszttel, mellyel további 2-3 percig pirítsuk. Majd az egészet öntsük fel a sörrel és a paradicsommal v konzervvel.

Alacsony lángon, félig lefedve, főzzük puhára a húst. Főzés közben néha ellenőrizzük a folyadék mennyiségét. Ha szükséges, pótoljuk (vízzel vagy sörrel), nehogy leégjen a ragu.

A puliszkához forraljuk fel a vizet a sóval, és a lobogó vízbe borítsuk bele a darát. Folyamatosan kevergetve, főzzük puhára (kb. 4-5 perc, ennyi idő alatt a dara magába szívja a vizet). Ellenőrizzük, hogy elég sós-e, majd zárjuk el alatta a gázt. Hagyjuk kicsit hűlni.

Közben egy nagyobb alufóliadarabot terítsünk ki, kenjük meg vékonyan olajjal és kenjük rá a puliszkát. Ha nagyon folyós lenne, várjunk pár percet, hogy hűljön és dermedjen. Majd szorosan tekerjük fel a fólia segítségével (mint a bejglit) és hagyjuk teljesen kihűlni.

A megpuhult húshoz keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és egy utolsót forraljunk rajta.

Az elkészült ragut az ujjnyi szeletekre vágott puliszkatekerccsel tálaljuk. Szórjuk még meg kevés aprított petrezselyemmel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük