Tökfőzelék kicsit másképpen

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos tökfőzelék már kezdett unalmassá válni, az epeműtétem miatt diétásan kellett étkeznem, elég sok tökfőzelékkel.
Nem akartam külön pörköltet készíteni, valamivel szerettem volna kiváltani az ecetet, de a kapor ízét mindenképpen szerettem volna megőrizni.
Ez lett az eredménye.
Franciaországból láttam vendégül egy családot, nekik főztem meg elsőként, miután a családomnak ízlett, majd a szomszédasszonyom is elkérte a receptet. Hát bevált a vendégeknél is, remélem más háziasszony is kipróbálja. Nem fog csalódni!!!

Tökfőzelék kicsit másképpen

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db kis-20-25 cm-es cukkini
  • 10 cm hosszú póréhagyma
  • 3-4 db kicsontozott csirke felsőcomb - bőr nélkül
  • ízlés szerint friss kaporlevél
  • 400 ml tejszín
  • 4 e.k apró savanyított gyöngyhagyma
  • 2-3 db kisebb csemegeuborka
  • bors- ízlés szerint
  • 200 g copfocska száraztészta
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

1.Vékony karikára vágjuk a póréhagymát és a csemegeuborkát
2.Apróra vágjuk a kaporlevelet és lereszeljük a cukkinit a nagyobb reszelőn-héjastól és magostól
3.Kockákra vágjuk a csirkecombot
4.Kevés olajon hirtelen kifehéredésig pirítjuk a húst, majd kisebb lángon a hozzáadott hagymát megdinszteljük.
5.Sózzuk borsózzuk hozzáadjuk a cukkinit, a gyöngyhagymát és az uborkát,végül a kaport
6.Együtt főzzük 10 percig, időnként kavargatva,hogy ne égjen le.
7.Felöntjük tejszínnel, felforraljuk, utólag ízesítjük, ha szükséges és levesszük a tűzről.
8.Sós vízben kifőzzük a tésztát és tálalhatjuk is.

Ezt is szeretjük