Chilis bab

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Chilis bab

Hozzávalók 12 személyre:

  • 4-5 fej vöröshagyma - felkockázva
  • 3 kg marhalábszár - felkockázva
  • 1 nagy konzerv paradicsompüré
  • erőspaprika - ízlés szerint
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1-1,5 kg tarka- vagy fehérbab
  • oregánó
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • kristálycukor
  • 1 konzerv ananász - kockára vágva
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és megsózzuk. Megvárjuk, míg ez levet ereszt, majd a levet elforraljuk.
Ezután rászórjuk a fűszereket és az erőspaprikát, paradicsompürét. Így kicsit lepirítjuk, majd felengedjük vízzel, addig, hogy éppen ellepje. A vizet forráskor többször is pótoljuk (ha elforr róla).
Ha a hús elkezd puhulni, mehet bele a kukorica, az előfőzött vagy a konzerv bab és az ananász. Az ananász levét mind ne adjuk hozzá! Mehet rá a pirospaprika is.
A legvégén tegyük hozzá a cukrot és a fokhagymát. Ekkor majd hirtelen forr egyet, és ezután le is lehet venni a tűzről.

Ezt is szeretjük