Pármai csirke
Unokanővérem kapta valamelyik barátnőjétől a receptet. Sokszor csináltam a családnak, bevált.
Pármai csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé (vagy a csirke rántanivaló részei),
- 2 ek vaj
- 2 ek méz
- 3 dl fehér bor
- 1 dl víz
- 1 csipet őrölt fehér bors
- csipet őrölt szerecsendió
- csipet őrölt gyömbér
- 4 dl főző tejszín
- 380 g tejföl
- 20 dkg reszelt Pannónia sajt
- 20 dkg reszelt Parenyica füstölt sajt
- 0.4 kg szélesmetélt
- 1 ek étolaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Gourmet recept
A vajat egy teflonserpenyőbe tesszük. A húsokat megforgatjuk a mézben, és addig sütjük, míg szép barna színt nem kapnak. Ezt követően hozzátöltjük a bort és a vizet, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk adunk hozzá szerecsendiót, és gyömbért.
Fedő alatt időnként megkavarjuk és puhára pároljuk, a lángról levéve hozzáadjuk tejszínt, a tejfölt és végül a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, majd újra lefedjük és a lángot elzárjuk.
A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.