Pármai csirke

Unokanővérem kapta valamelyik barátnőjétől a receptet. Sokszor csináltam a családnak, bevált.

Pármai csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé (vagy a csirke rántanivaló részei),
  • 2 ek vaj
  • 2 ek méz
  • 3 dl fehér bor
  • 1 dl víz
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • csipet őrölt szerecsendió
  • csipet őrölt gyömbér
  • 4 dl főző tejszín
  • 380 g tejföl
  • 20 dkg reszelt Pannónia sajt
  • 20 dkg reszelt Parenyica füstölt sajt
  • 0.4 kg szélesmetélt
  • 1 ek étolaj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Gourmet recept
A vajat egy teflonserpenyőbe tesszük. A húsokat megforgatjuk a mézben, és addig sütjük, míg szép barna színt nem kapnak. Ezt követően hozzátöltjük a bort és a vizet, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk adunk hozzá szerecsendiót, és gyömbért.
Fedő alatt időnként megkavarjuk és puhára pároljuk, a lángról levéve hozzáadjuk tejszínt, a tejfölt és végül a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, majd újra lefedjük és a lángot elzárjuk.
A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.

Ezt is szeretjük