Tatár Beefsteak
Az egyik unoka-sógorom felszolgáló volt, ő kóstoltatta meg velem, majd Ö tanított meg az elkészítésére is. Azóta nagyon sokszor elkészítettem.
A frissen vágott marhahúst nem szabad azonnal fogyasztani, mert 1-2 hetet pihentetni kell a hűtőkamrában, a hentesnél vagy otthon a fagyasztóban, mert ekkor legfinomabb a hús.
Ne friss kenyeret pirítsunk, hanem 2-3 napos szikkadtat, mert az sokkal finomabb.
Tatár beefsteak
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg marha bélszín
- 1 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 ek édes őrölt színes paprika
- 1 ek ketchup
- 1 ek ecetes reszelt torma
- 1 ek mustár
- 2 ek csípős paprikakrém
- frissen őrölt bors
- só
- 0.75 kg-os toast kenyér
- 1 ek Worchestershire szósz
- 2 dl olívaolaj
- 5 dkg vaj
- néhány gerezd fokhagymát a pirítósok kenéséhez tegyünk félre
Elkészítés:
Gourmet recept
A bélszínt lehártyázzuk, majd nagyon apróra, de nem péppé daráljuk.
Jénai tálba nyomkodjuk légmentesen, a tetejét elsimítjuk, ráöntjük az olívaolajat, majd lefedjük és hűtőszekrényben, 1 hétig pácoljuk. Ezután az olajat leöntjük róla.
Megtisztítjuk a hagymákat, pépesítjük. A hússal összekeverjük a maradék hozzávalókat a kenyér és vaj kivételével. Ha a keverés befejeződött, 1 órán át állni hagyjuk, az ízek had érjenek össze. Ez alatt az idő alatt megpirítjuk a kenyérszeleteket.
Tálaláskor a vajat és húst ízlés szerint kenjük a kenyérre.
Kínálunk hozzá megtisztított fokhagyma gerezdeket és csípős paprikakrémet.
