Padlizsánkrém
Az egyik munkahelyemen egy bolgár takarítónő kolleganőmtől tanultam meg ezt a finom étel elkészítési módot.
Én egészítettem ki apróra vágott lilahagymával, mert így még ízletesebb, és már a színkavalkád miatt is ínycsiklandozóbb!!!.
Már sokan a családomból, és barátaim közül is ettek belőle, nekik is ízlett.
Padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db padlizsán
- 1 lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- hidegen sajtolt olívaolaj
- friss petrezselyemzöld apróra vágva
Elkészítés:
A padlizsánokat megmosom, a vizet leitatom róluk, majd forró sütőben egy alufóliával kibélelt tepsiben addig sütöm (közben meg kell forgatni), amíg az egész megpuhul (kb. 30-40 perc); kivéve a sütőből, a csumájánál megfogva le kell húzni a külső vastag héjat - a közben kicsöpögő saját levét nyugodtan csöpögtessük a jénaiba -, a belső részét jénaiba helyezve, lehetőleg fakéssel, vagy fakanállal összevagdalva apróra, rászórom az apróra vágott lila hagymát, és a fokhagymaprésen kinyomott 3 gerezd fokhagymát, az egészet összekeverem ízlés szerint sóval, borssal, olívaolajjal, és a friss, apróra vágott petrezselyemmel. Beteszem a hűtőbe kb. fél órára.
Friss felszeletelt, vagy pirított kenyérrel tálalom.
