Vaníliás-diós batyu

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vaníliás-diós batyu

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 35 dkg liszt (én fele-fele arányban finom/rétes lisztből csináltam)
  • 3 dkg vaj
  • 1,5- 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • _Krém_:
  • vaníliás puding
  • margarin
  • dió
  • porcukor

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet beleszórjuk a tálba, majd középen üreget formálunk. Beleszórjuk a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet. 10-15 perc alatt megkelesztjük. Ezután beletesszük a maradék hozzávalókat, jól kidolgozzuk, és meleg helyre tesszük, 1 órát kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet: vaníliás pudingot csinálunk, beleteszünk kb. 10 dkg margarint és porcukrot. Ha picit kihűl, a diót is. Utóbbit ízlésnek megfelelően - ki mennyire szeretné diósra. Ha a tészta megkel, lisztezett lapon átgyúrjuk és kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra. Kockákat vágunk belőle, kisebb halmokat helyezünk rájuk a kihűlt krémből. A széleiket megkenjük tojásfehérjével és összeillesztjük a sarkakat, majd tekerünk rajtuk egyet. Kikent tepsibe helyezzük, megkenjük tojással a tetejüket és megsütjük. Ha elkészül, még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral:)

1
2
Ezt is szeretjük