Vaníliás-diós batyu
Vaníliás-diós batyu
Hozzávalók 4 személyre
Tészta
- 35 dkg liszt (én fele-fele arányban finom/rétes lisztből csináltam)
- 3 dkg vaj
- 1,5- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- csipet só
- _Krém_:
- vaníliás puding
- margarin
- dió
- porcukor
Kenéshez
- 1 tojás
Elkészítés:
A lisztet beleszórjuk a tálba, majd középen üreget formálunk. Beleszórjuk a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet. 10-15 perc alatt megkelesztjük. Ezután beletesszük a maradék hozzávalókat, jól kidolgozzuk, és meleg helyre tesszük, 1 órát kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet: vaníliás pudingot csinálunk, beleteszünk kb. 10 dkg margarint és porcukrot. Ha picit kihűl, a diót is. Utóbbit ízlésnek megfelelően - ki mennyire szeretné diósra. Ha a tészta megkel, lisztezett lapon átgyúrjuk és kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra. Kockákat vágunk belőle, kisebb halmokat helyezünk rájuk a kihűlt krémből. A széleiket megkenjük tojásfehérjével és összeillesztjük a sarkakat, majd tekerünk rajtuk egyet. Kikent tepsibe helyezzük, megkenjük tojással a tetejüket és megsütjük. Ha elkészül, még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral:)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept