Vaníliás-diós batyu

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vaníliás-diós batyu

Hozzávalók 4 személyre

Tészta

  • 35 dkg liszt (én fele-fele arányban finom/rétes lisztből csináltam)
  • 3 dkg vaj
  • 1,5- 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • _Krém_:
  • vaníliás puding
  • margarin
  • dió
  • porcukor

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet beleszórjuk a tálba, majd középen üreget formálunk. Beleszórjuk a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet. 10-15 perc alatt megkelesztjük. Ezután beletesszük a maradék hozzávalókat, jól kidolgozzuk, és meleg helyre tesszük, 1 órát kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet: vaníliás pudingot csinálunk, beleteszünk kb. 10 dkg margarint és porcukrot. Ha picit kihűl, a diót is. Utóbbit ízlésnek megfelelően - ki mennyire szeretné diósra. Ha a tészta megkel, lisztezett lapon átgyúrjuk és kinyújtjuk, lehetőleg téglalap alakúra. Kockákat vágunk belőle, kisebb halmokat helyezünk rájuk a kihűlt krémből. A széleiket megkenjük tojásfehérjével és összeillesztjük a sarkakat, majd tekerünk rajtuk egyet. Kikent tepsibe helyezzük, megkenjük tojással a tetejüket és megsütjük. Ha elkészül, még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral:)

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük