Borsóleves

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Borsóleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg borsó
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem és petrezselyemlevél
  • 10 dkg rizs
  • Só, bors, ételízesítő, pirospaprika
  • 1,5-2 dl tejszín vagy tej
  • Kevés olaj
  • Liszt
  • Tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk, apróra felkarikázzuk.
A borsót kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk később a répát és a petrezselymet.
Aki szereti, tehet bele apróra vágott hagymát is.
Teszünk bele egy evőkanál lisztet, és jól elkavarjuk.
Amikor már jó, felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel.
A rizst is beletesszük.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, egy kávéskanál pirospaprikával, petrezselyemlevéllel.
Elkészítjük a nokedlit a tojásból és a lisztből, csipet sóval ízesítjük.
Amikor már majdnem megfő a leves, a nokedlit kávéskanállal beleszaggatjuk.
Ezután még picit főzzük, és felöntjük tejszínnel vagy tejjel. Pár percig még így főzzük.

Ezt is szeretjük