Borsóleves

beauty and style
Top olvasott cikkek

Borsóleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg borsó
  • 1-2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem és petrezselyemlevél
  • 10 dkg rizs
  • Só, bors, ételízesítő, pirospaprika
  • 1,5-2 dl tejszín vagy tej
  • Kevés olaj
  • Liszt
  • Tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát és a petrezselymet megtisztítjuk, apróra felkarikázzuk.
A borsót kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk később a répát és a petrezselymet.
Aki szereti, tehet bele apróra vágott hagymát is.
Teszünk bele egy evőkanál lisztet, és jól elkavarjuk.
Amikor már jó, felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel.
A rizst is beletesszük.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, egy kávéskanál pirospaprikával, petrezselyemlevéllel.
Elkészítjük a nokedlit a tojásból és a lisztből, csipet sóval ízesítjük.
Amikor már majdnem megfő a leves, a nokedlit kávéskanállal beleszaggatjuk.
Ezután még picit főzzük, és felöntjük tejszínnel vagy tejjel. Pár percig még így főzzük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük