Paradicsomos húsgombócok

beauty and style
Top olvasott cikkek

Paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók 8 személyre:

  • 30 dkg darált sertés-marhahús keveréke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csésze rizs
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika, majoránna, csípős paprikakrém

Paradicsomszósz

  • 1 db sűrített paradicsom konzerv nagy)
  • 2 -3 kanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • sűrítéshez liszt
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, tojást és a fűszereket, majd az előfőzött rizst. Kisebb gombócokat formázunk a masszából, amiket kiolajozott tepsibe helyezünk, és pici vízzel, alufólia alatt készre párolunk 180-200 fokos sütőben. Amikor már megpuhultak a gombócok, még 10 percig fedés nélkül tovább pirítjuk őket.

Paradicsomszósz
A sűrített paradicsomot felengedjük 2-3 dl vízzel, majd felforraljuk. Ha nagyon sűrűnek érezzük a szószt, tehetünk hozzá még vizet. Amikor felforrt, hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot és a fűszereket, amíg édes-savanyú mártást nem kapunk. Amikor az ízek már összeértek, kiveszünk a szószból 1-2 kanállal és külön kis edényben csomómentesre keverjük egy nagy kanál liszttel. Ha ezzel készen vagyunk, hozzáadjuk a forrásban lévő paradicsomszószhoz, és sűrűsödésig főzzük tovább.

Köretként sós burgonyát tálalunk hozzá.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük