Paradicsomos húsgombócok
Paradicsomos húsgombócok
Hozzávalók 8 személyre
- 30 dkg darált sertés-marhahús keveréke
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csésze rizs
- 1 tojás
- ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika, majoránna, csípős paprikakrém
Paradicsomszósz
- 1 db sűrített paradicsom konzerv nagy)
- 2 -3 kanál cukor
- bazsalikom
- oregánó
- sűrítéshez liszt
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, tojást és a fűszereket, majd az előfőzött rizst. Kisebb gombócokat formázunk a masszából, amiket kiolajozott tepsibe helyezünk, és pici vízzel, alufólia alatt készre párolunk 180-200 fokos sütőben. Amikor már megpuhultak a gombócok, még 10 percig fedés nélkül tovább pirítjuk őket.
Paradicsomszósz
A sűrített paradicsomot felengedjük 2-3 dl vízzel, majd felforraljuk. Ha nagyon sűrűnek érezzük a szószt, tehetünk hozzá még vizet. Amikor felforrt, hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot és a fűszereket, amíg édes-savanyú mártást nem kapunk. Amikor az ízek már összeértek, kiveszünk a szószból 1-2 kanállal és külön kis edényben csomómentesre keverjük egy nagy kanál liszttel. Ha ezzel készen vagyunk, hozzáadjuk a forrásban lévő paradicsomszószhoz, és sűrűsödésig főzzük tovább.
Köretként sós burgonyát tálalunk hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept