no

Paradicsomos húsgombócok

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók 8 személyre

  • 30 dkg darált sertés-marhahús keveréke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csésze rizs
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika, majoránna, csípős paprikakrém

Paradicsomszósz

  • 1 db sűrített paradicsom konzerv nagy)
  • 2 -3 kanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • sűrítéshez liszt
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, tojást és a fűszereket, majd az előfőzött rizst. Kisebb gombócokat formázunk a masszából, amiket kiolajozott tepsibe helyezünk, és pici vízzel, alufólia alatt készre párolunk 180-200 fokos sütőben. Amikor már megpuhultak a gombócok, még 10 percig fedés nélkül tovább pirítjuk őket.

Paradicsomszósz
A sűrített paradicsomot felengedjük 2-3 dl vízzel, majd felforraljuk. Ha nagyon sűrűnek érezzük a szószt, tehetünk hozzá még vizet. Amikor felforrt, hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot és a fűszereket, amíg édes-savanyú mártást nem kapunk. Amikor az ízek már összeértek, kiveszünk a szószból 1-2 kanállal és külön kis edényben csomómentesre keverjük egy nagy kanál liszttel. Ha ezzel készen vagyunk, hozzáadjuk a forrásban lévő paradicsomszószhoz, és sűrűsödésig főzzük tovább.

Köretként sós burgonyát tálalunk hozzá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük