Paradicsomos húsgombócok

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

  • 30 dkg darált sertés-marhahús keveréke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csésze rizs
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika, majoránna, csípős paprikakrém

Paradicsomszósz

  • 1 db sűrített paradicsom konzerv nagy)
  • 2 -3 kanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • sűrítéshez liszt
Recept idők

Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, tojást és a fűszereket, majd az előfőzött rizst. Kisebb gombócokat formázunk a masszából, amiket kiolajozott tepsibe helyezünk, és pici vízzel, alufólia alatt készre párolunk 180-200 fokos sütőben. Amikor már megpuhultak a gombócok, még 10 percig fedés nélkül tovább pirítjuk őket.

Paradicsomszósz
A sűrített paradicsomot felengedjük 2-3 dl vízzel, majd felforraljuk. Ha nagyon sűrűnek érezzük a szószt, tehetünk hozzá még vizet. Amikor felforrt, hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot és a fűszereket, amíg édes-savanyú mártást nem kapunk. Amikor az ízek már összeértek, kiveszünk a szószból 1-2 kanállal és külön kis edényben csomómentesre keverjük egy nagy kanál liszttel. Ha ezzel készen vagyunk, hozzáadjuk a forrásban lévő paradicsomszószhoz, és sűrűsödésig főzzük tovább.

Köretként sós burgonyát tálalunk hozzá.

Ezt is szeretjük