Hideg cseresznyekrémleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg magozott cseresznye
  • 5 dkg barna nádcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 kezeletlen citrom héja+leve
  • 1/2 egész fahéj
  • 3-4 szem egész szegfűszeg

A mandulás habhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál mandulakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan megmosott, magozott cseresznyét a cukorral felteszem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Teatojásban hozzáadom a fahéjat és a szegfűszeget. A citrom sárga héjából késsel csíkokat vágok, ezt is hozzáadom a leveshez. Körülbelül 10-15 perc alatt megfőzöm. Mikor megfőtt, a teatojást és a citromhéj darabjait eltávolítom. Hozzáadom a mézet és a citrom levét, botmixerrel egyneművé mixelem. Visszateszem a tűzre, belekeverem a tejszínt, felforralom vele. Miután felforrt, leveszem a tűzről, majd az edényt hideg vízbe állítva lehűtöm.

A habhoz a tojásfehérjét a mandulakivonattal és a porcukorral kemény habbá verem. Közben egy szélesebb edényben vizet forralok, citromlevet teszek bele, és amikor forr, kanállal galuskákat szaggatok ki a habból. Egy-két perc alatt megfőzöm, először az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is. Szűrőkanállal kiemelem a galuskákat, lecsepegtetem, majd a hideg cseresznyeleves tetejére teszem. Tálaláskor, száraz serpenyőben világosra pirított, mandulaforgáccsal hintem meg.

Aki tartalmasabb levesre vágyik, a megfőtt cseresznyéből félretehet és tálaláskor visszateszi a levesbe. A habgaluskákat tejben is kifőzhetjük, de vízben főzve is tökéletes.

Ezt is szeretjük