Báránypástétom kacsamájjal és pisztáciás barackos salátával

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Unod a cicaszemet? Egy ceruzavonás, és új smink lesz belőle »

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • A pástétomhoz:
  • 0,6 kg darált báránylapocka
  • 20 dkg hízott kacsamáj
  • 1 tojás
  • 1 szál kakukkfű
  • 2 dkg só
  • 1 mk fehérbors
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tejbe áztatott és kinyomkodott zsemle
  • A salátához:
  • 1 db római saláta
  • 2 db őszibarack vagy őszibarackkonzerv
  • 3 dkg zöld pisztácia
  • 1 ek méz
  • 1 ek balzsamecet
  • 0,5 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A fűszernövényeket finomra vágjuk. A libamájat kierezzük és 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A darált húst egy tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal és fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a zsemlét és a tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Legvégén belekeverjük a kacsamájat is. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy minden oldalán legalább 20 centiméterrel túllógjon. Beletöltjük a masszát, elegyengetjük és minden oldalról szorosan ráhajtjuk a fóliát. Beletesszük egy sütőtepsibe, félig töltjük forró vízzel, majd 140 fokon készre pároljuk. Ezután egy másik vízzel teli őzgerincformát teszünk a tetejére vagy egy keskeny faléccel lesúlyozzuk. Ezt addig hagyjuk rajta, amíg ki nem hűl.

A saláta dresszingjéhez a mézet, az ecetet és az olajat összekeverjük. A barackot cikkekre, a pisztáciát nagyobb darabokra vágjuk. A salátát leveleire szedjük, összekeverjük a dresszinggel, a barackkal és a pisztáciával, majd az ujjnyi vastag szeletekre vágott pástétommal tálaljuk.

Blog.hu ajánló