Kapros-tejszínes bárányraguleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg báránycomb
  • 20 dkg nagy szemű bab
  • 1 fej hagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 fej karalábé
  • 1/2 pici fej zeller
  • 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál kacsazsír
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot hideg vízbe áztatom legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágom, a kacsazsíron üvegesre párolom. Majd ráteszem a felkockázott bárányhúst, megborsozom, megsózom, hozzáadom a köményt és kissé megpirítom. Utána hozzáadom a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítom, majd felöntöm 1 deci, jó minőségű, száraz fehérborral és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.

Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a beáztatott, lecsepegtetett babot. Így főzöm, míg megpuhul a hús és a többi hozzávaló. Végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszek hozzá még sót és borsot, az egészet összeforralom.

1
2
Ezt is szeretjük