Ropogósra sült pisztráng, málnaecetes parajsalátával
Ropogósra sült pisztráng, málnaecetes parajsalátával
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db 30-35 dkg-os pisztráng
- só
- 4 szál kakukkfű
- zsemlemorzsa
- étolaj
- 5 dkg vaj
- A salátához:
- 30 dkg friss paraj
- 10 dkg friss málna
- A dresszinghez:
- 10 dkg friss málna
- 5 dkg barnacukor
- 1 db lime
- 2 ek vörösbor ecet
- csipet só
- 1 dl olívaolaj
- pár szem rózsabors
Elkészítés:
A pisztrángot kívül-belül besózzuk, a hasába egy szál kakukkfüvet teszünk. Megforgatjuk zsemlemorzsában, majd forró serpenyőben, kevés olajon az egyik felén elkezdjük sütni. Miután barnára, ropogósra sült megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Végül a tűzről lehúzva mellédobjuk a vajat és miután felolvadt, meglocsoljuk a pisztrángokat.
A dresszing hozzávalóit botmixerrel összekeverjük. A parajt megmossuk, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a málnával és a dresszinggel. A ropogósra sült pisztrángokkal együtt tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept