Ropogósra sült pisztráng, málnaecetes parajsalátával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ropogósra sült pisztráng, málnaecetes parajsalátával

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db 30-35 dkg-os pisztráng
  • 4 szál kakukkfű
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • 5 dkg vaj
  • A salátához:
  • 30 dkg friss paraj
  • 10 dkg friss málna
  • A dresszinghez:
  • 10 dkg friss málna
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 db lime
  • 2 ek vörösbor ecet
  • csipet só
  • 1 dl olívaolaj
  • pár szem rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

A pisztrángot kívül-belül besózzuk, a hasába egy szál kakukkfüvet teszünk. Megforgatjuk zsemlemorzsában, majd forró serpenyőben, kevés olajon az egyik felén elkezdjük sütni. Miután barnára, ropogósra sült megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Végül a tűzről lehúzva mellédobjuk a vajat és miután felolvadt, meglocsoljuk a pisztrángokat.
A dresszing hozzávalóit botmixerrel összekeverjük. A parajt megmossuk, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a málnával és a dresszinggel. A ropogósra sült pisztrángokkal együtt tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük