Hokkaido kalács
Ezt a kalácsot azért szeretem sütni, mert nem kell fonni, viszont ugyanolyan foszlós mint a fonott kalács.
Hokkaido kalács
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- csipet só
- 3 ek cukor
- 3 dkg élesztő
- 1 db tojás a lekenéshez
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A kenyérsütőgép üstjébe beletesszük ebben a sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztó programot, és bedagasztjuk a tésztát.
Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően, nagyon szép sima lett a tészta.
Ezután áttesszük a kelesztőtálba, majd egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk.
Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymásmellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)
10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg!!!!!!
A sütőből kivéve rácsra kell helyezni, és szeletelés előtt teljesen kihűteni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept