Hokkaido kalács

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a kalácsot azért szeretem sütni, mert nem kell fonni, viszont ugyanolyan foszlós mint a fonott kalács.

Hokkaido kalács

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A kenyérsütőgép üstjébe beletesszük ebben a sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztó programot, és bedagasztjuk a tésztát.
Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően, nagyon szép sima lett a tészta.
Ezután áttesszük a kelesztőtálba, majd egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk.
Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymásmellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással lekenjük.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig sütjük. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)
10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg!!!!!!
A sütőből kivéve rácsra kell helyezni, és szeletelés előtt teljesen kihűteni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük