Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg őszibarack vagy 1,5 konzerv barack
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl barackpálinka
- 3 evőkanál gesztenye méz
- 1 csipetnyi fahéj
- A habhoz:
- 0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó, lehet koffeinmentes is)
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával, botmixerrel egyneművé mixeljük. A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük és jégbe hűtjük.
Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept