Mogyorós-kakaós torta
Itt a húsvét.
Mogyorós-kakaós torta
Hozzávalók 4 személyre
- 5 tojás
- 7 ek cukor
- 4 dkg vaj
- 1 ek kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 7 ek liszt
- kevés hideg tej
- 12 dkg pirított mogyoró
- 10 dkg fehércsokoládé
- 1 kk olaj
- menta a díszítéshez
Elkészítés:
Húsvéti receptek
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosodásig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és tovább keverjük. Beleszórjuk a kakaóport, elkeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet is, és annyi hideg tejet öntünk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Ekkor beleszórjuk a tört mogyorót, és a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
A formát kivajazzuk, beszórjuk liszttel, beleöntjük a tésztát, és 180 fokon készre sütjük. Ha elkészült, meglocsoljuk a felolvasztott, kevés olajjal elkevert fehér csokoládéval. Mentával díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept