Brassói aprópecsenye
Valamikor a vendéglátónál dolgoztam. Az egyik étteremben a lányom ízlése szerint készítették. Mindig odamentünk és csak azt evett. Volt vagy 8 éves. Kérésemre megsúgta nekem a szakács, hogyan csinálja. Azóta is így készítem, bár az étterem már nem működik.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg sertés comb vagy 2 nagy csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek lecsóalap
- 1 nagy késhegynyi őrült fehér bors
- 1 nagy késhegynyi őrölt fekete bors
- 1 csapott tk só
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk majoránna
- 3 dl víz
- 1 kg burgonya
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágom. A fokhagymát szintén és hozzáteszem a vöröshagymához. Mehet is a serpenyőbe dinsztelődni. Hozzáteszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt. Pirospaprikával megszórom, elkeverem. Beleteszem a lecsóalapot, sózom majoránnával fűszerezem és kb. 40 percet főzöm, ha szükséges, vizet öntök hozzá.
A burgonyát megpucolom, megmosom és kockára vágom. Sós vízben félig megfőzöm, kb. 10-15 perc alatt. A burgonyát leszűröm, majd forró olajban kisütöm.
Savanyúság illik hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept