Brassói aprópecsenye

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valamikor a vendéglátónál dolgoztam. Az egyik étteremben a lányom ízlése szerint készítették. Mindig odamentünk és csak azt evett. Volt vagy 8 éves. Kérésemre megsúgta nekem a szakács, hogyan csinálja. Azóta is így készítem, bár az étterem már nem működik.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg sertés comb vagy 2 nagy csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek lecsóalap
  • 1 nagy késhegynyi őrült fehér bors
  • 1 nagy késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1 csapott tk só
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk majoránna
  • 3 dl víz
  • 1 kg burgonya
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágom. A fokhagymát szintén és hozzáteszem a vöröshagymához. Mehet is a serpenyőbe dinsztelődni. Hozzáteszem a húst. Addig pirítom, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt. Pirospaprikával megszórom, elkeverem. Beleteszem a lecsóalapot, sózom majoránnával fűszerezem és kb. 40 percet főzöm, ha szükséges, vizet öntök hozzá.
A burgonyát megpucolom, megmosom és kockára vágom. Sós vízben félig megfőzöm, kb. 10-15 perc alatt. A burgonyát leszűröm, majd forró olajban kisütöm.
Savanyúság illik hozzá.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük