Brokkolisaláta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom saláta. A húsvéti ünnepek alatt bátran kínálható sonka és különböző sült húsok mellé, vagy külön fogásként húst nem fogyasztó vendégeknek. Magam találtam ki, hogy vegetáriánus keresztlányomat megörvendeztessem vele. Sikere volt!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg brokkoli
  • 1 db paradicsom
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 ek. méz
  • 2 dl kefir
  • 1 ek. apróra vágott metélőhagyma
  • 2 db keménytojás
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A brokkolit (akár friss, akár fagyasztott) megpároljuk, de csak módjával. Míg ressre puhul, addig elkészítjük a mártást. A kefirt egy tálba öntjük, mehet bele a méz, az őrölt bors és a só. Alaposan kikavarjuk, aztán belekockázzuk a paradicsomot, a lilahagymát és a tojásokat. Ha készen van a brokkoli, akkor hideg vízzel leöblítjük, majd a többi hozzávalóhoz adjuk, és óvatosan átforgatjuk. Érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.

Ezt is szeretjük