Sonkás-medvehagymás pogácsa
Néhány éve ismerkedtem meg a medvehagymával, de nagyon gyorsan megszerettem az ízét, azóta szívesen teszem pogácsába, salátába egyaránt. A pogácsa készítése nem nagy mesterség. Ha van kenyérsütő a háznál, akkor érdemes azzal elvégeztetni a dagasztást, kelesztést. Mindent az üstbe pakolunk, és másfél óra múlva a gyönyörűen megkelt tésztát borítjuk a táblára.
Sonkás-medvehagymás pogácsa
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- 2 ek. apróra vágott sonka
- 3 ek. apróra vágott medvehagyma
- 1 db tojás a pogácsába
- 1 db tojás a kenéshez
- 1 tk. cukor
- 2 tk. só
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a sót,cukrot, hozzákanalazom a tejfölt és az egyik tojást. Jöhet bele a medvehagyma és a sonka. Az egészet jól összedolgozom, bedagasztom. Letakarva hagyom pihenni, (kb. egy órát) míg a tészta duplájára nem nő. Akkor finoman újra átgyúrom, kinyújtom és késsel bevagdalom a tésztát. Szaggatom, sütőlemezre teszem és a tojásfehérjével megkenem. Forró sütőben megsütöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció