Sonkás-medvehagymás pogácsa

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néhány éve ismerkedtem meg a medvehagymával, de nagyon gyorsan megszerettem az ízét, azóta szívesen teszem pogácsába, salátába egyaránt. A pogácsa készítése nem nagy mesterség. Ha van kenyérsütő a háznál, akkor érdemes azzal elvégeztetni a dagasztást, kelesztést. Mindent az üstbe pakolunk, és másfél óra múlva a gyönyörűen megkelt tésztát borítjuk a táblára.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 ek. apróra vágott sonka
  • 3 ek. apróra vágott medvehagyma
  • 1 db tojás a pogácsába
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a sót,cukrot, hozzákanalazom a tejfölt és az egyik tojást. Jöhet bele a medvehagyma és a sonka. Az egészet jól összedolgozom, bedagasztom. Letakarva hagyom pihenni, (kb. egy órát) míg a tészta duplájára nem nő. Akkor finoman újra átgyúrom, kinyújtom és késsel bevagdalom a tésztát. Szaggatom, sütőlemezre teszem és a tojásfehérjével megkenem. Forró sütőben megsütöm.

Ezt is szeretjük