Sonkás-medvehagymás pogácsa

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néhány éve ismerkedtem meg a medvehagymával, de nagyon gyorsan megszerettem az ízét, azóta szívesen teszem pogácsába, salátába egyaránt. A pogácsa készítése nem nagy mesterség. Ha van kenyérsütő a háznál, akkor érdemes azzal elvégeztetni a dagasztást, kelesztést. Mindent az üstbe pakolunk, és másfél óra múlva a gyönyörűen megkelt tésztát borítjuk a táblára.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 ek. apróra vágott sonka
  • 3 ek. apróra vágott medvehagyma
  • 1 db tojás a pogácsába
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A margarint elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a sót,cukrot, hozzákanalazom a tejfölt és az egyik tojást. Jöhet bele a medvehagyma és a sonka. Az egészet jól összedolgozom, bedagasztom. Letakarva hagyom pihenni, (kb. egy órát) míg a tészta duplájára nem nő. Akkor finoman újra átgyúrom, kinyújtom és késsel bevagdalom a tésztát. Szaggatom, sütőlemezre teszem és a tojásfehérjével megkenem. Forró sütőben megsütöm.

Blog.hu ajánló