Burgonyakrémleves pirított sonkakockákkal

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

6 híres nő, aki az életben sokkal szebb, mint a retusált címlapokon »

Nőies, csábító illatok a téli szezonra: parfümkörkép újdonságokkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a húsvét.

Burgonyakrémleves pirított sonkakockákkal

Hozzávalók 4 személyre:

  • A leveshez
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg burgonya
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • A levesbetéthez:
  • 20 dkg húsos füstölt főtt sonka
  • 3 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • zöldségleves
Recept idők

Elkészítés:

Húsvéti receptek

A forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darabokra vagdalt burgonyát, és kicsit összesütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy 4 ujjnyival jól ellepje, és ha felforrt, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Közepes tűzön puhára főzzük, krémesre turmixoljuk, zöldséglevest öntünk hozzá, majd ha újból felforrt, belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejfölt, és sóval borssal, mustárral utóízesítjük. A betéthez a sonkát kisebb kockákra daraboljuk, forró olajon megpirítjuk, és megszórjuk az aprított petrezselyem felével. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

Ezt is szeretjük