Burgonyakrémleves pirított sonkakockákkal
Itt a húsvét.
Burgonyakrémleves pirított sonkakockákkal
Hozzávalók 4 személyre
- A leveshez
- fél dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 80 dkg burgonya
- só
- őrölt bors
- 1 babérlevél
- 1 pohár tejföl
- 1 ek mustár
- A levesbetéthez:
- 20 dkg húsos füstölt főtt sonka
- 3 ek olaj
- 1 csokor petrezselyem
- zöldségleves
Elkészítés:
Húsvéti receptek
A forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darabokra vagdalt burgonyát, és kicsit összesütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy 4 ujjnyival jól ellepje, és ha felforrt, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Közepes tűzön puhára főzzük, krémesre turmixoljuk, zöldséglevest öntünk hozzá, majd ha újból felforrt, belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejfölt, és sóval borssal, mustárral utóízesítjük. A betéthez a sonkát kisebb kockákra daraboljuk, forró olajon megpirítjuk, és megszórjuk az aprított petrezselyem felével. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept