Aszalt szilvás-mandulás pite
Futólag a televízióban valamelyik külföldi utazós/főzős-műsorban láttam. A mennyiségeket nem is tüntették fel, azt már a tapasztalat alapján tudom átadni. Azóta nagy sikerrel készítem a családnak, barátaimnak, munkatársaimnak. Kiváló vendégváró, mert könnyű, jó előre el lehet készíteni, és egyáltalán nem macerás. Nem kell hozzá sok edény sem!
Nagyot hibázni sem lehet vele, mert attól függően, hogy mennyire sűrű lesz a massza, egyszer ilyen, egyszer olyan. Az íze viszont mindig kiváló! Az elkészítési időben az áztatás ideje nincs benne!
Aszalt szilvás-mandulás pite
Hozzávalók 8 személyre
- kb. 30 dkg aszalt szilva
- 2 csésze (480 ml) őrölt mandula
- 1 csésze (240 ml) nádcukor
- 2 tojás
- kb. 4 ek tejföl
- 4 ek almapálinka vagy konyak
Elkészítés:
Az alkoholt ráöntjük az aszalt szilvára és kb. 3-4 órát hagyjuk benne ázni.
Egy tálban összekeverjük a mandulát, a cukrot, a tojásokat és annyi tejfölt, hogy sűrű, de önthető masszát kapjunk.
Ha a szilva nem szívta fel az összes alkoholt, akkor a maradékot öntsük bele a masszába.
Egy kb. 28 cm átmérőjű kerámia sütőformát (piteformát) alaposan kivajazunk. Az alján szépen elrendezzük az aszalt szilvát, és ráöntjük a masszát.
Kb. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept