Aszalt szilvás-mandulás pite

Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

5 hajprobléma, amit egyszerűen orvosolhatsz: ezt add a samponodhoz »

Nem véletlenül választották a világ legszebb nőjének: Lupita Nyong’o új fotóin is gyönyörű »

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Futólag a televízióban valamelyik külföldi utazós/főzős-műsorban láttam. A mennyiségeket nem is tüntették fel, azt már a tapasztalat alapján tudom átadni. Azóta nagy sikerrel készítem a családnak, barátaimnak, munkatársaimnak. Kiváló vendégváró, mert könnyű, jó előre el lehet készíteni, és egyáltalán nem macerás. Nem kell hozzá sok edény sem!
Nagyot hibázni sem lehet vele, mert attól függően, hogy mennyire sűrű lesz a massza, egyszer ilyen, egyszer olyan. Az íze viszont mindig kiváló! Az elkészítési időben az áztatás ideje nincs benne!

Aszalt szilvás-mandulás pite

Hozzávalók 8 személyre:

  • kb. 30 dkg aszalt szilva
  • 2 csésze (480 ml) őrölt mandula
  • 1 csésze (240 ml) nádcukor
  • 2 tojás
  • kb. 4 ek tejföl
  • 4 ek almapálinka vagy konyak
Recept idők

Elkészítés:

Az alkoholt ráöntjük az aszalt szilvára és kb. 3-4 órát hagyjuk benne ázni.
Egy tálban összekeverjük a mandulát, a cukrot, a tojásokat és annyi tejfölt, hogy sűrű, de önthető masszát kapjunk.
Ha a szilva nem szívta fel az összes alkoholt, akkor a maradékot öntsük bele a masszába.
Egy kb. 28 cm átmérőjű kerámia sütőformát (piteformát) alaposan kivajazunk. Az alján szépen elrendezzük az aszalt szilvát, és ráöntjük a masszát.
Kb. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezt is szeretjük