Brokkolis, gombás fasírt

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Brokkolis, gombás fasírt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg darált pulykahús
  • 150 g szójagranulátum
  • 0,5 kg erdei gomba
  • 0,25 kg brokkoli
  • 4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 7 dl étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt fűszerek (gyömbér, szerecsendió, fehérbors)
  • _A mártogatóhoz_:
  • 325 g tejföl (12% -os)
  • 350 g majonéz
  • 300 g rokfort jellegű sajt
  • őrölt fűszerek(gyömbér, szerecsendió, fehérbors),
Recept idők

Elkészítés:

A szójagranulátumot ledaráljuk, és összekeverjük a vízzel egy edényben.
A hagymákat megtisztítjuk, összevágjuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Ezután a pulykahússal összekeverjük a szóját és a hagymákat, majd fűszerezzük.
A gombát megtisztítjuk, a brokkoli rózsáit levágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben, először a gombát 3 percig blansírozzuk, majd a brokkolit is. Utána leszűrjük és lecsöpögtetjük azokat.

A sajtot durva reszelőn lereszeljük, hozzáöntjük a tejfölt és a majonézt - szerecsendióval, gyömbérrel és fehérborssal ízesítjük. Majd hűtőbe rakjuk.

A gombákat méret szerint (kisebb-nagyobb)két részre osztjuk, tulajdonképpen megfelezzük. A kisebb gombák szárát körbetapasztjuk a fasírt húsával, és ezeket hengeresre formázzuk. A brokkolirózsák szárát is hengeresre alakítjuk a fasírttal. Ezeket is két részre osztjuk, mivel csak a felét bundázzuk, mert így jobban mutatnak.
A nagyobb gombákat hosszában kettévágjuk.
A bundázásnál - a brokkoli fele kivételével - mindent bebundázunk.
Ha kisül minden, a kis gombákat hosszában kettévágjuk és a bundázott brokkolikat is, mivel így gusztusosabbak.
A tányéron ízlésesen elrendezzük az ételt, és a hűtőből kivett mártogatót is rakunk rá. Így már jobban tudjuk formázni azt.

Ezt is szeretjük