Pudingos-tejszínes almáslepény

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • A tésztához:
  • 350 g liszt
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 4 db közepes (savanykás) alma
  • fél citrom leve
  • 2 tojás (szétválasztva)
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzáadom a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. Robotgép spiráljával sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem.
Az almákat megmosom, meghámozom, vékonyan felszeletelem, és összekeverem a citromlével. A vajat a cukorral habosra keverem, hozzákeverem a pudingport, a tejszínt (nem kell felverni előtte) és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a vajas keverékbe forgatom. Végül ebbe a masszába forgatom az almaszeleteket.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szétterítem rajta az almás masszát, és 180 fokon (légkeverésen), középső sütőálláson 20-25 perc alatt megsütöm. Közben figyelgetem, nehogy túlságosan megégjen a teteje.
Hideg vaníliasodóval vagy vaníliafagyival még finomabb.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük