Pudingos-tejszínes almáslepény

Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

5 hajprobléma, amit egyszerűen orvosolhatsz: ezt add a samponodhoz »

Nem véletlenül választották a világ legszebb nőjének: Lupita Nyong’o új fotóin is gyönyörű »

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pudingos-tejszínes almáslepény

Hozzávalók 12 személyre:

  • A tésztához:
  • 350 g liszt
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 4 db közepes (savanykás) alma
  • fél citrom leve
  • 2 tojás (szétválasztva)
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzáadom a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. Robotgép spiráljával sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem.
Az almákat megmosom, meghámozom, vékonyan felszeletelem, és összekeverem a citromlével. A vajat a cukorral habosra keverem, hozzákeverem a pudingport, a tejszínt (nem kell felverni előtte) és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a vajas keverékbe forgatom. Végül ebbe a masszába forgatom az almaszeleteket.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szétterítem rajta az almás masszát, és 180 fokon (légkeverésen), középső sütőálláson 20-25 perc alatt megsütöm. Közben figyelgetem, nehogy túlságosan megégjen a teteje.
Hideg vaníliasodóval vagy vaníliafagyival még finomabb.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük