Pudingos-tejszínes almáslepény

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pudingos-tejszínes almáslepény

Hozzávalók 12 személyre

  • A tésztához:
  • 350 g liszt
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 4 db közepes (savanykás) alma
  • fél citrom leve
  • 2 tojás (szétválasztva)
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzáadom a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. Robotgép spiráljával sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem.
Az almákat megmosom, meghámozom, vékonyan felszeletelem, és összekeverem a citromlével. A vajat a cukorral habosra keverem, hozzákeverem a pudingport, a tejszínt (nem kell felverni előtte) és a tojássárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és a vajas keverékbe forgatom. Végül ebbe a masszába forgatom az almaszeleteket.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Szétterítem rajta az almás masszát, és 180 fokon (légkeverésen), középső sütőálláson 20-25 perc alatt megsütöm. Közben figyelgetem, nehogy túlságosan megégjen a teteje.
Hideg vaníliasodóval vagy vaníliafagyival még finomabb.

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük