Húsgolyók kapros mártásban

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a tavasz.

Húsgolyók kapros mártásban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl húsleves (lehet kockából is)
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek finomra vágott kapor
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tavaszváró recept

A kolbászt felaprítjuk, a hagymát apróra vágjuk. A darált húst, a kolbászt, és a hagymát alaposan összegyúrjuk, sózzuk, borsozzuk, kis golyókká gyúrjuk. A húslevest felforraljuk, a húsgolyókat belerakjuk, és lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük.
A vajat megmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet. kavargatva addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. 3 dl húslevessel felengedjük, sűrű péppé főzzük, megsózzuk, és forraljuk. Levesszük a tűzről, a tejszínnel elkeverjük, a kaporral ízesítjük. Ha híg liszttel sűríthetjük. A húsgombócokat belerakjuk a mártásba, és lassú tűzön tovább főzzük.

Ezt is szeretjük