no

Húsgolyók kapros mártásban

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a tavasz.

Húsgolyók kapros mártásban

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl húsleves (lehet kockából is)
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek finomra vágott kapor
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tavaszváró recept

A kolbászt felaprítjuk, a hagymát apróra vágjuk. A darált húst, a kolbászt, és a hagymát alaposan összegyúrjuk, sózzuk, borsozzuk, kis golyókká gyúrjuk. A húslevest felforraljuk, a húsgolyókat belerakjuk, és lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük.
A vajat megmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet. kavargatva addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. 3 dl húslevessel felengedjük, sűrű péppé főzzük, megsózzuk, és forraljuk. Levesszük a tűzről, a tejszínnel elkeverjük, a kaporral ízesítjük. Ha híg liszttel sűríthetjük. A húsgombócokat belerakjuk a mártásba, és lassú tűzön tovább főzzük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük