Húsgolyók kapros mártásban
Itt a tavasz.
Húsgolyók kapros mártásban
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg darált hús
- 40 dkg kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl húsleves (lehet kockából is)
- 1,5 dl tejszín
- 2 ek vaj
- 1 ek liszt
- 1 ek finomra vágott kapor
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Tavaszváró recept
A kolbászt felaprítjuk, a hagymát apróra vágjuk. A darált húst, a kolbászt, és a hagymát alaposan összegyúrjuk, sózzuk, borsozzuk, kis golyókká gyúrjuk. A húslevest felforraljuk, a húsgolyókat belerakjuk, és lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük.
A vajat megmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet. kavargatva addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. 3 dl húslevessel felengedjük, sűrű péppé főzzük, megsózzuk, és forraljuk. Levesszük a tűzről, a tejszínnel elkeverjük, a kaporral ízesítjük. Ha híg liszttel sűríthetjük. A húsgombócokat belerakjuk a mártásba, és lassú tűzön tovább főzzük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept