Ízek orgiája steak

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ízek orgiája steak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g marhahús (a legjobb a vesepecsenye)
  • extra szűz olívaolaj
  • 4 ek sima étolaj
  • durvára őrölt színesbors
  • 800 g csicsóka
  • 200 g lilakáposzta
  • 80 g lilahagyma
  • 150 g cékla
  • 2 dl Cabernet Franc
  • 2 ek barna nádcukor
  • 1 ek málnás vörösborecet
  • 200 g tormás krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst lehártyázzuk, majd a rostjaira merőlegesen 4 szeletre vágjuk, a színesborssal beszórjuk.
Egy jó erős nejlonzacskóba tesszük a szeleteket, ezután olajat öntünk rá, hogy bőségesen befedje. Majd úgy kössük be a zacskó száját, hogy a levegőt szorítsuk ki belőle.
Helyezzük a zacskót a hűtő aljára, és kétnaponta enyhén rázogassuk meg, így mozgatva meg a húsokat. Ízlés szerint 1-2 hétig érleljük a pácban. Így lesz igazán finom puha.
A csicsókát körömkefével alaposan mossuk meg, héjában fűzzük meg egy csipet sóval. Hámozzuk meg a céklát, a hagymát és tisztítsuk meg a káposztát, majd ezeket reszeljük le uborkareszelőn. A 2 evőkanál étolajat melegítsük fel egy serpenyőben. Ebben pattogtassuk ki a köményt, majd karamellizáljuk a nádcukrot, és ebben dinszteljük meg azokat. Ha jól megdinszteljük, öntsünk alá vörösbort, és 1 ek vörösbor ecetet, valamint vizet (amennyi szükséges).
Vastag falú serpenyőben forrósítjuk fel a 2 evőkanál étolajat - majdnem füstölésig. Ekkor helyezzük bele a hússzeleteket. Ezeket nyomassuk le egy másik edénnyel, hogy egyenletesen süljenek. Most jön a legfontosabb kérdés: mennyi ideig süssük. Ez függ a szelet vastagságától és főképp attól, mennyire szeretjük átsülve. Általában kb. 5-5 perc elég, hogy közepesen megsüljön.
Friss rozskenyérrel kínáljuk

Ezt is szeretjük