Sonkás gombóc
Saját találmány! :)
Sonkás gombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g finomliszt
- 300 ml víz
- 30 g élesztő
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 ek tej
- 10 dkg trappista sajt
- sonka vagy szalonna ízlés szerint
- fűszerpaprika
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
A sonkát (vagy szalonnát) apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. A tejet a cukorral és az összemorzsolt élesztővel felfuttatjuk. A lisztet a sóval, vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél-egy órát kelni hagyjuk.
A sonkát belehempergetjük az olajba, amibe előtte beleszórjuk a paprikát, utána a sajtba is meghempergetjük. Közben a megkelt tésztát kinyújtjuk, kis darabokat vágunk le belőle, négyzet alakúakat; ezeket megtöltjük a sonkás töltelékkel. Gombócot formálunk belőle, és 190 fokon készre sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept