Sonkás gombóc

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Saját találmány! :)

Sonkás gombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g finomliszt
  • 300 ml víz
  • 30 g élesztő
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 ek tej
  • 10 dkg trappista sajt
  • sonka vagy szalonna ízlés szerint
  • fűszerpaprika
  • 1 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát (vagy szalonnát) apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. A tejet a cukorral és az összemorzsolt élesztővel felfuttatjuk. A lisztet a sóval, vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél-egy órát kelni hagyjuk.
A sonkát belehempergetjük az olajba, amibe előtte beleszórjuk a paprikát, utána a sajtba is meghempergetjük. Közben a megkelt tésztát kinyújtjuk, kis darabokat vágunk le belőle, négyzet alakúakat; ezeket megtöltjük a sonkás töltelékkel. Gombócot formálunk belőle, és 190 fokon készre sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük