Sonkás gombóc

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Saját találmány! :)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g finomliszt
  • 300 ml víz
  • 30 g élesztő
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 ek tej
  • 10 dkg trappista sajt
  • sonka vagy szalonna ízlés szerint
  • fűszerpaprika
  • 1 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát (vagy szalonnát) apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. A tejet a cukorral és az összemorzsolt élesztővel felfuttatjuk. A lisztet a sóval, vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél-egy órát kelni hagyjuk.
A sonkát belehempergetjük az olajba, amibe előtte beleszórjuk a paprikát, utána a sajtba is meghempergetjük. Közben a megkelt tésztát kinyújtjuk, kis darabokat vágunk le belőle, négyzet alakúakat; ezeket megtöltjük a sonkás töltelékkel. Gombócot formálunk belőle, és 190 fokon készre sütjük.

Ezt is szeretjük