Sonkás gombóc

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

6 téli öltözék, amivel nem lehet hibázni: alapdarabok stílusosan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Saját találmány! :)

Sonkás gombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g finomliszt
  • 300 ml víz
  • 30 g élesztő
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 ek tej
  • 10 dkg trappista sajt
  • sonka vagy szalonna ízlés szerint
  • fűszerpaprika
  • 1 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát (vagy szalonnát) apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. A tejet a cukorral és az összemorzsolt élesztővel felfuttatjuk. A lisztet a sóval, vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél-egy órát kelni hagyjuk.
A sonkát belehempergetjük az olajba, amibe előtte beleszórjuk a paprikát, utána a sajtba is meghempergetjük. Közben a megkelt tésztát kinyújtjuk, kis darabokat vágunk le belőle, négyzet alakúakat; ezeket megtöltjük a sonkás töltelékkel. Gombócot formálunk belőle, és 190 fokon készre sütjük.

Ezt is szeretjük