Rakott barramundi

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rakott barramundi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg brokkoli
  • 0,75 kg karfiol
  • 0,25 kg sárgarépa
  • 450 g tejföl(12%),
  • 200 g füstölt sajt
  • 3 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl tej
  • 0,75 kg barramundi halfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • tárkony
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A filézett halat enyhén beszórjuk a só, tárkony, kakukkfű, szegfűbors keverékével, majd 2 órán keresztül hűvös helyen hagyjuk, hogy bevegye a fűszert. Utána 5 percig grillezzük. Ezt félretesszük.
A megtisztított zöldségeket - a hagymák kivételével - egy csipet sóval roppanósra főzzük. A sárgarépát vékony szeletekre, a brokkolit és a karfiolt ujjnyi szeletekre vágjuk.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a lisztet, a tárkonyt, a kakukkfüvet, a szegfűborsot és világos rántást készítünk. Majd a tejet és a tejfölt is hozzákeverjük.
A jénai tál aljára lerakjuk a brokkolit, erre a karfiol felét. Majd a halat kisujjnyi darabokra szeleteljük, és a karfiolra rakjuk. Ezt befedjük a maradék karfiollal.
A sárgarépaszeleteket a jénai tálban (körbe) sorba rakjuk.
Az egészet nyakon öntjük a mártással, ezt eligazítjuk, majd a megreszelt sajtot egyenletesen elosszuk rajta.
Mikrózzuk 10 percig 1 Kw-tal. Ezután pedig 5 percig grillezzük, hogy a sajt szépen ráolvadjon, az ízek pedig összeérjenek.
A kiszedésnél nagyon lényeges, hogy a tetejétől az aljáig jusson mindenkinek ebből a finom és egészséges ételből.

Ezt is szeretjük