Rakott barramundi
Rakott barramundi
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg brokkoli
- 0,75 kg karfiol
- 0,25 kg sárgarépa
- 450 g tejföl(12%),
- 200 g füstölt sajt
- 3 ek teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl tej
- 0,75 kg barramundi halfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- só
- tárkony
- kakukkfű
Elkészítés:
A filézett halat enyhén beszórjuk a só, tárkony, kakukkfű, szegfűbors keverékével, majd 2 órán keresztül hűvös helyen hagyjuk, hogy bevegye a fűszert. Utána 5 percig grillezzük. Ezt félretesszük.
A megtisztított zöldségeket - a hagymák kivételével - egy csipet sóval roppanósra főzzük. A sárgarépát vékony szeletekre, a brokkolit és a karfiolt ujjnyi szeletekre vágjuk.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a lisztet, a tárkonyt, a kakukkfüvet, a szegfűborsot és világos rántást készítünk. Majd a tejet és a tejfölt is hozzákeverjük.
A jénai tál aljára lerakjuk a brokkolit, erre a karfiol felét. Majd a halat kisujjnyi darabokra szeleteljük, és a karfiolra rakjuk. Ezt befedjük a maradék karfiollal.
A sárgarépaszeleteket a jénai tálban (körbe) sorba rakjuk.
Az egészet nyakon öntjük a mártással, ezt eligazítjuk, majd a megreszelt sajtot egyenletesen elosszuk rajta.
Mikrózzuk 10 percig 1 Kw-tal. Ezután pedig 5 percig grillezzük, hogy a sajt szépen ráolvadjon, az ízek pedig összeérjenek.
A kiszedésnél nagyon lényeges, hogy a tetejétől az aljáig jusson mindenkinek ebből a finom és egészséges ételből.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept