Egybőlhamm puszedli
Egybőlhamm puszedli
Hozzávalók 8 személyre
Tésztához
- 60 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 8 evőkanál olvasztott vaj (kb. 10 dkg)
- 3 egész tojás
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 dl forró tejben elkevert, kiskanál fahéj
- sütőpapír
Máz
- 3 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálban főzőkanállal jól összedolgozzuk, 1 órát pihentetjük (minél tovább, annál jobb). Vizes kézzel pici, diónyi golyókat formázunk, 5x5 db-ot teszünk nagy tepsibe, sütőpapírra. Előmelegítve, 170-180 fokon sütjük 12-13 percig. Egyszerre ehető, mert istenien puha!
Aki mázzal szereti, gőz felett keverje habosra a fehérjét és a cukrot, dobálja bele az összes kis finomságot, keverje össze, majd tegye tálcákra. 2 óra alatt meg is szárad. A golyók nagyságától függően a fenti adag 45-50 darabot tesz ki. Ha a gyerekek várják, másfélszeres adagot kell készíteni, mert már a sütőből kivéve elkapkodják.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept