Egybőlhamm puszedli

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egybőlhamm puszedli

Hozzávalók 8 személyre:

Tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 8 evőkanál olvasztott vaj (kb. 10 dkg)
  • 3 egész tojás
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl forró tejben elkevert, kiskanál fahéj
  • sütőpapír

Máz

  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy tálban főzőkanállal jól összedolgozzuk, 1 órát pihentetjük (minél tovább, annál jobb). Vizes kézzel pici, diónyi golyókat formázunk, 5x5 db-ot teszünk nagy tepsibe, sütőpapírra. Előmelegítve, 170-180 fokon sütjük 12-13 percig. Egyszerre ehető, mert istenien puha!
Aki mázzal szereti, gőz felett keverje habosra a fehérjét és a cukrot, dobálja bele az összes kis finomságot, keverje össze, majd tegye tálcákra. 2 óra alatt meg is szárad. A golyók nagyságától függően a fenti adag 45-50 darabot tesz ki. Ha a gyerekek várják, másfélszeres adagot kell készíteni, mert már a sütőből kivéve elkapkodják.

Ezt is szeretjük