Tárkonyos vaddisznóragu-leves
Tárkonyos vaddisznóragu-leves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kicsontozott vaddisznóhús
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 2 sárgarépa
- pár darab gomba
- 2 krumpli
- 1 tk tárkony
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított húst leöblítjük, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket előkészítjük, megmossuk. A paradicsomot hámozás után felkockázzuk. A répát karikára, a gombát szeletekre, a paprikát és a krumplit kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk.
Olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd a húst is rádobjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, megsózzuk. Kis lángon kb. 1 órán át pároljuk, ügyelve arra, hogy kevés folyadék mindig legyen alatta, ha kell, vizet öntünk hozzá.
Kb 1 óra múlva felöntjük egy-másfél liter vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, fűszereket, és készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, a levesbe keverjük, és pár perc alatt összeforraljuk. Frissen őrölt borssal megszórjuk. Friss tárkonylevelekkel díszíthetjük.



