Pármai csirke

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pármai csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé vagy a csirke rántani való részei
  • 2 ek vaj
  • 2 ek méz
  • 3 dl félédes fehérbor
  • 1 dl víz
  • 1-1-1 csipet őrölt fehérbors, szerecsendió, gyömbér
  • 4 dl főzőtejszín
  • 380 g tejföl
  • 20 dkg reszelt Pannónia sajt
  • 20 dkg reszelt Parenyica füstölt sajt
  • 0.40 kg szélesmetélt
  • 1 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy teflon serpenyőbe tesszük. A húsokat megforgatjuk a mézben, és addig sütjük, míg szép barna színt nem kapnak. Majd hozzátöltjük a bort és a vizet - ízlés szerint borsozzuk, adunk hozzá szerecsendiót, borsot és gyömbért.
Fedő alatt időnként megkavarjuk és puhára pároljuk. A lángról levéve hozzáadjuk a tejszínt a tejfölt, végül a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, majd újra lefedjük és a lángot elzárjuk.
A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.

Ezt is szeretjük