Pármai csirke

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pármai csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkemellfilé vagy a csirke rántani való részei
  • 2 ek vaj
  • 2 ek méz
  • 3 dl félédes fehérbor
  • 1 dl víz
  • 1-1-1 csipet őrölt fehérbors, szerecsendió, gyömbér
  • 4 dl főzőtejszín
  • 380 g tejföl
  • 20 dkg reszelt Pannónia sajt
  • 20 dkg reszelt Parenyica füstölt sajt
  • 0.40 kg szélesmetélt
  • 1 ek étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy teflon serpenyőbe tesszük. A húsokat megforgatjuk a mézben, és addig sütjük, míg szép barna színt nem kapnak. Majd hozzátöltjük a bort és a vizet - ízlés szerint borsozzuk, adunk hozzá szerecsendiót, borsot és gyömbért.
Fedő alatt időnként megkavarjuk és puhára pároljuk. A lángról levéve hozzáadjuk a tejszínt a tejfölt, végül a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, majd újra lefedjük és a lángot elzárjuk.
A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.

Ezt is szeretjük