Képviselőfánk

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az interneten böngészve bukkantam rá, és bevált, nagyon finom lett.

Hozzávalók 4 személyre:

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 tojás
  • 2 dl forró víz
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 5 tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékba 2 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a margarint és a sót. Ha elolvadt a margarin és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, ameddig el nem válik az edény falától. A tűzről levéve hozzáadjuk egyesével(!) a tojásokat, és jól elkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat kanalazunk a tésztából, kb. 5 cm távolságra(megnagyobbodik a tészta sütés közben). 1 óráig pihentetjük.
Először is szétválasztjuk a tojásfehérjét és sárgáját.
A krémhez a tojásfehérjéket a cukor kétharmadával keményre verjük, majd félretesszük.
A tej kétharmad részét a vaníliás cukorral forrni tesszük fel.
A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel és a liszttel. Addig keverjük, míg csomómentes nem lesz. Egy kis szita segíthet is ebben.
Majd ha csomómentes, hozzáöntjük a forró tejhez és addig főzzük, míg olyan sűrű nem lesz, hogy elválik a lábastól.
Levéve a tűzről, amíg forró, hozzáadagoljuk részletekben, könnyedén a tojáshabot.
Hideg porcelántálba öntjük, hogy kihűljön.
Amire végeztünk a krémmel, addigra süthetjük is a tésztát.
Jó meleg sütőbe kell rakni, én 200 fokon szoktam 25-30 percig, hogy ropogós aranybarna legyen a teteje. Sütés közben az ajtót ne nyissuk ki, mert összeeshet.

Blog.hu ajánló