Ananászos kacsamájpecsenye
Itt az ideje.
Ananászos kacsamájpecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg kacsamáj
- 4 gerezd fokhagyma
- kevés kókuszolaj
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- fél fej kelkáposzta
- 1 db ananászkonzerv
- fél liter erőleves
- 1 zacskó rizstészta
- szójaszósz
Elkészítés:
Tradicionális téli fogások
A májat kis lángon, kókuszolajon elkezdjük sütni, sűrűn megforgatva. Közben apróra vágjuk a fokhagymákat. Amikor a máj majdnem kész, jöhet rá a fokhagyma, sózzuk, borsozzuk, köményezzük és felöntjük a húslével. Ekkor tesszük rá a vékony csíkokra vágott kelkáposztát. Kis lángon pároljuk, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott ananászt. A rizstésztát forró vízzel leöntjük, 15 perc után leszűrjük, kevés szójaszósszal megöntözzük, és a májjal tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept