Könnyű bableves
Itt az ideje.
Könnyű bableves
Hozzávalók 4 személyre
- másfél liter füstölt alaplé
- fél liter víz
- 1 l tej
- fél kg apró fehér bab
- füstölt kolbász
- 2 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- fél citrom leve
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- A csipetkéhez:
- 1 bögre liszt
- 1 tojás
- só
- őrölt bors
- víz
Elkészítés:
Tradicionális téli fogások
A babot este beáztatjuk. A füstölt alaplevet fűszerezzük, beletesszük a babot és a kolbászt. Annyi vízzel öntjük föl, hogy ellepje. Kis lángon 1 órát főzzük, majd jöhetnek a zöldségek. Közben, ha kell, a vizet pótoljuk. Amikor a bab és a zöldség megpuhult, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a citromlevet, összemelegítjük, majd beleszaggatjuk a csipetkét.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept