Almaágyon sült csülök
Almaágyon sült csülök
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db csülök
- 3 db lila hagyma
- 3 db alma
- 2 dl fehérbor
- só
- őrölt bors
- köménymag
- 2 db babérlevél
Elkészítés:
TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK
Tegyük egy tepsi közepére a felszeletelt almát, majd rakjuk köré a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és tegyük rá a babérlevet. A bőrös felével felfelé helyezzük a közepére az előzőleg besózott csülköt, majd szórjuk meg őrölt borssal. Öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és tegyük vissza a sütőbe.
Addig süssük, míg szép piros lesz a hús. Ekkor fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük pirosra a bőrös felét is.
Közben készítsük el az ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét és párolt káposztát készítettem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept