Borban sült pulykaszárnyak

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Csak ártasz a bőrödnek, ha nem jól használod: egy bőrgyógyász véleménye az arcolajról »

15 ruhadarab ötvenféleképpen: így öltözködj változatosan kis gardróbból »

Gúnyolódni ment a divathétre, stílusikon lett belőle: imádták a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Borban sült pulykaszárnyak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db pulykaszárnytő szárnyközéppel
  • 4 db közepes vöröshagyma
  • 200 g szeletelt bacon
  • 0,5 l Rajnai rizling
  • frissen őrölt szemes bors
Recept idők

Elkészítés:

A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk és levágjuk a szárnyközepet.
A szárnyközepek vékonyabb végénél körbevágjuk a bőrt, és a csontokról visszafejtjük a húst 2/3 részükig.
Comb alakúra formázzuk, és 1-1 fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. A húsokat enyhén megborsozzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, és zöldségfúróval 2cm átmérőjű lyukat fúrunk azokon keresztül.
A bacont négy részre osztjuk, ezután összesodorjuk és belenyomjuk a hagymákba. A kilógó végeit szépen eligazítjuk, és ezeket is fogpiszkálóval a hagymához rögzítjük.
Egy nagy teflon serpenyő aljára egy sorba lerakjuk a húst és a hagymákat, majd aláöntjük a bort.
Lefedjük, nagy lángon kb. fél óráig főzzük, majd átforgatjuk, és kisebb lángon ismét fél óráig főzzük illetve sütjük.

Ezt is szeretjük