Borban sült pulykaszárnyak

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Borban sült pulykaszárnyak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db pulykaszárnytő szárnyközéppel
  • 4 db közepes vöröshagyma
  • 200 g szeletelt bacon
  • 0,5 l Rajnai rizling
  • frissen őrölt szemes bors
Recept idők

Elkészítés:

A szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk és levágjuk a szárnyközepet.
A szárnyközepek vékonyabb végénél körbevágjuk a bőrt, és a csontokról visszafejtjük a húst 2/3 részükig.
Comb alakúra formázzuk, és 1-1 fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük. A húsokat enyhén megborsozzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, és zöldségfúróval 2cm átmérőjű lyukat fúrunk azokon keresztül.
A bacont négy részre osztjuk, ezután összesodorjuk és belenyomjuk a hagymákba. A kilógó végeit szépen eligazítjuk, és ezeket is fogpiszkálóval a hagymához rögzítjük.
Egy nagy teflon serpenyő aljára egy sorba lerakjuk a húst és a hagymákat, majd aláöntjük a bort.
Lefedjük, nagy lángon kb. fél óráig főzzük, majd átforgatjuk, és kisebb lángon ismét fél óráig főzzük illetve sütjük.

Ezt is szeretjük