Narancstorta
Nagyon finom, nem túl édes torta. Nálunk mindig karácsonykor kerül az asztalra.
Narancstorta
Hozzávalók 8 személyre
- 8 tojás
- 1 ek víz
- 9 ek liszt
- 9 ek cukor
- 1 cs sütőpor
- A krémhez:
- 1,5 cs vaníliás pudingpor
- 2 tojás sárgája
- 5 ek cukor
- 5 dl tej
- 1 narancs
- 7 dl tejszín
- fél citrom leve
Elkészítés:
TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a vizet, a sütőport, a lisztet hozzákeverjük. Végül a felvert fehérjéket óvatosan beleforgatjuk. 160 C fokon kb. 40 percig sütjük. Utána hagyjuk a tésztát kihűlni.
A krémhez a vaníliás pudingport 2 tojás sárgájával, a cukorral, tejjel, egy narancs levével és reszelt héjával, fél citrom levével összefőzzük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, majd óvatosan belekeverjük a pudingos krémbe.
A piskótát kettévágjuk. A tészták közé kenjük a krém felét, a maradékot pedig a tetejére és az oldalára.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept